Dr. Ive Popovića Đanija 3a (Sokobanjska 12), 11000 Beograd
protekal@protekal.rs (+381)11/4140781
Pon – Pet: 08:00 do 20:00 Sub: 09:00 do 15:00

Internista-endokrinolog bavi se poremećajima u radu žlezda sa unutrašnjim lučenjem i oboljenjima koja nastaju kao posledica tih poremećaja. Endokrinolog dijagnostifikuje, prati i terapijski tretira poremećaje u radu štitaste žlezde, paraštitaste žlezde, hipofize, nadbubrežnih žlezda, gonada, endokrinih ćelija pankreasa i bavi se poremećajem metabolizma masti i ugljenih hidrata.

Možete uraditi completnu analizu hormona ,ultrazvučne preglede i punkciju štitaste žlezde tankom iglom i citološkom dijagnozom. Sve veća izloženost stresu i savremen, ubrzan način života uzrokuju povećanu učestalost bolesti endokrinog sistema od kojih najčešće dijabetes i oboljenja štitaste žlezde.

Gojaznost je često posledica poremećaja rada žlezda sa unutrašnjim lučenjem, ali često sama gojaznost dovodi do oboljenja endokrinih žlezda, kao što je dijabetes tipa 2. Dijabetes tipa 2 prerasta u epidemijsko oboljenje savremenog društva. Gojaznost je jedan od uzroka ovog oboljenja kod odraslih, ali sve češće i kod dece.

Na Protekal Poliklinici možete dobiti kompletnu obradu štitne žlezde kao što je:

  • Dijagnostika: laboratorijska obrada uzoraka krvi na hormone štitne žlezde i antitela iste koja ukazuju na autoimuna oboljenja;
  • Specijalističke preglede obavlja naš konsultant dr Sanja Ilić specijalista interne medicine, subspecijalista endokrinologije i dr Vesna Ilić specijalista interne medicine, subspecijalista endokrinologije.
  • Ultrazvučni pregled štitne žlezde, paratiroidnih žlezda i limfnih čvorova vrata
  • Ciljana citopunkcija pod ultrazvučnom kontrolom i histopatopsihološkim pregledom.
Call Now Button