Medicinsko Lečenje Akni

Benefiti estetske medicine
u lečenju akni

Estetska medicina danas nudi niz tretmana koji mogu dovesti do potpunog uklanjanja akni. Najbitnije je da dermatolog pronađe tačan uzrok pojave akni, jer one nisu prouzrokovane samo spoljnim uticajima. Posle otkrivanja uzroka može se pristupiti tretmanima za uklanjanje akni.

Kako bi se akne trajno uklonile potrebna je odgovarajuća terapija u vidu medicinskog tretmana. Važno je znati da se akne leče spolja, ali i unutar organizma. Zbog toga sam pacijent treba da povede računa o:

  • Pravilnoj ishrani
  • Pravilnoj nezi problematične kože
  • Jačanju imuniteta
  • Čestom provetravanju prostora u kome boravi

Šta su Akne?

Akne mogu nastati u bilo kom životnom dobu. Najranije se javljaju kod adolescenata, a razlog tome je što lojne žlezde tada počinju sa svojom funkcijom. Akne se mogu pojaviti i u srednjem dobu.

Akne su vid kožnog oboljenja, nastaju poremećajem rada lojnih žlezda što prouzrokuje pojačano mašćenje kože lica, dekoltea, leđa.

Pojačano lučenje loja je idealna podloga za razvoj pojedinih bakterija koje prouzrokuju zapaljenjski proces na koži. Ako se lečenje ne počne na vreme mogu ostati ožiljci na koži.

Piling sa acetil sirćetnom kiselinom

Dubinski piling sa acetil sirćetnom kiselinom pomaže u otklanjanju akni. Nakon tretmana potrebno je nastaviti sa adekvatnom negom kod kuće.

Izlečiti akne pravilnom ishranom

Na pojavu akni utiču spoljni faktori, ali i dešavanja unutar organizma. Nepravilna ishrana, preterani unos brze hrane i šećera često mogu biti jedan od uzroka pojave akni.

Odgovarajućim dijetama mogu se lečiti akne i na taj način izbeći antibiotska terapija. Uz nadzor lekara i odgovarajuću dijetu, koja isključuje određene namernice iz ishrane, a povećava unosa vitamina i minerala smanjuje se masnoća kože i sprečava se nastanak akni.