Karboksi terapija

Benefiti karboksiterapije

Karboksiterapija podstiče pojačano strujanje kiseonika kroz tretirane regije. Tretman podstiče formiranje kolagena u koži i daje joj mladalački izgled.

Pozitivni efekti karboksiterapije:

  • Uklanja pigmente sa kože
  • Uklanja ožiljke
  • Uklanja celulit
  • Uklanja strije
  • Smanjuje masne naslage sa stomaka, bokova, leđa, zadnjice, butina

Šta je karboksiterapija?

Karboksiterapija se koristi u različitim granama medicine, a svoje mesto je našla i u okviru estetske dermatologije. Tretman podrazumeva ubrizgavanje sterilnog medicinskog gasa u različite slojeve kože. Delovanjem medicinskog gasa podstiče se mikrocirkulacija i limfna drenaža.

Sedam dana nakon tretmana na mestima gde je ubrizgan medicinski gas postoji povećana prirodna distribucija kiseonika, stvara se nova mikrocirkulacija, pojačava se limfna drenaža i na taj način se prirodnim putem postiže obnavljanje ćelija kože.

Karboksiterapija za gubitak celulita i masnih naslaga

Problem celulita i masnih naslaga karboksiterapija rešava dubljom aplikacijom sterilnog medicinskog gasa. Karboksiterapija spada u efikasne metode uklanjanja celulita, jer smanjuje broj i veličinu masnih ćelija, kida zadebljale vezivne pregrade, poboljšava mikrocirkulaciju i strukturu kolagena. Da bi se postigli rezultati potrebno je uraditi u proseku od pet do 10 tretmana u razmaku od sedam do 15 dana. Dobri rezultati se postižu kako kod mlađih žena tako i kod žena u menopauzi.

Karboksiterapija za uklanjanje strija

Karboksiterapija ima dobre rezultate u uklanjanju strija kako novih, tako i starijih. Utiče na poboljšanje tonusa i izgleda kože. Da bi se postigli rezultati potrebno je uraditi u proseku od pet do 10 tretmana u razmaku od sedam do 15 dana.

Da li je karboksiterapija bolna?

Tretman je minimalno invanzivan, više je neprijatan osećaj nego bolan. Period oporavka je od nekoliko minuta do 24h nakon tretmana. Period trajanja tretmana je od 15 do 60 minuta u zavisnosti od broja regija koje se tretiraju. Zahvaljujući dobroj rastvorljivosti gasa metoda je potpuno bezbedna. Za bolji učinak i vidljivije rezultate karboksiterapija se može kombinovati sa hemijskim pilinzima i mezoterapijom.