Mezoterapija Lica

Tretmanom mezoterapije se mogu ukloniti ožiljci, fleke, bore, ujednačiti ten na licu i telu.

Lepota, Tretmani lica

Mezoterapija lica – benefiti

Mezoterapija je medicinska metoda i ima široku primenu u estetskoj medicini. Spada u neinvazivne, nehirurške savremene antiage metode. Krajnji cilj mezoterapije je da uspori starenje, podmladi i hidrira kožu. Ovom medicinskom metodom u koži se pospešuje proizvodnja kolagena, elastina i hijalurona i sprečava se starenje, a rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana.

Tretman mezoterapije utiče na: usporavanje starenja kože tonus i svežinu kože kvalitet kože hidrataciju kože umanjenje bora na koži uklanjanje podočnjaka redukovanje celulita bolji rast kose

Šta je mezoterapija?

Mezoterapija je savremena medicinska antiage metoda, koja se koristi u estetskoj hirurgiji i dermatologiji.

U estetskoj medicini mezoterapija se koristi za otklanjanje znakova starosti kože i njeno podmlađivanje, otklanjanje nedostataka sa kože i rešavanju problema opadanja kose.

Tretman nije hirurški tako da nema straha od anestezije. Obavlja se mikro injekcijama od prirodnih sastojaka u obliku koktela, koji se ubrizgava u srednji sloj kože. Ceo tretman traje od 30 do 45 minuta.

U sastav koktela ulaze vitamini, minerali, antioksidansi, aminokiseline, hijaluronske kiseline.

Mezoterapijom se poboljšava ishrana kože, njena hidratacija i bolji protok krvi.

Da li je tretman mezoterapije bolan?

Mezoterapija je delikatna neinvazivna procedura, koju moraju obavljati lekari za to posebno obučeni. Metoda je bezbolna, ali se mogu osetiti male neprijatnosti kada se tretiraju regije kao što su: nausnice gornji i donji kapci, kada se može osetiti blago zatezanje i peckanje. Posle tretmana može se nastaviti sa svakodnevnim obavezama, ali se koža ne treba izlagati suncu. Nije preporučljiva šminka, garderoba koja može iritirati kožu, veliki fizički napor, kao ni tuširanje vrućom vodom.

Da li je mezoterapija bezbedan tretman?

Mezoterapija je bezbedan prirodni estetski medicinski tretman kada ga radi za to obučeni lekar u sertifikovanim centrima.

Koliko je tretmana potrebno da bi se videli rezultati mezoterapije?

Broj tretmana zavisi od starosne dobi pacijenta i stanja njegove kože. Tačan broj tretmana na pregledu određuje lekar specijalista uzimajući u obzir regije koje se tretiraju. Preporučuje se serija od 2 do 6 tretmana, koja se radi u toku jedne nedelje.

Koliko traje efekat mezoterapije?

Da bi rezultati bili optimalni neophodno je raditi od 2 do 6 tretmana u zavisnosti od regije na koju se tretman primenjuje. Ako se ispoštuju sve procedure efekti mezoterapije su vidljivi u periodu od 12 do 18 meseci, nakon čega se tretman može  ponoviti.

Kome je namenjena mezoterapija?

Mezoterapija je namenjena osobama preko 30 godina, kod kojih se na licu primećuju prvi znaci starenja –  gubi se potkožno masno tkivo, elastičnost kože i pojavljuju se promene na koži. Pojavljuju se bore oko očiju, usana, dolazi do promene tena, nejednake pigmentacije. Faktori koji utiču na te promene mogu biti različiti od genetike do spoljnih uticaja, ishrane i načina života. Tretman mezoterapije se može raditi u bilo koje doba godine i nije bitno da li je koža osunčana ili ne.

Koji su mogući neželjeni efekti mezoterapije?

Kod mezoterapije se mogu pojaviti neželjeni efekti kao što su: osećaj toplote koji može trajati od 10 do 15 minuta, sitne modrice u predelu uboda koje prolaze za 1 do 5 dana, blagi otok ili crvenilo koji nestaju za 24-48h.