HIJALURONSKI FILERI

Hijaluron je supstanca koja se prirodno nalazi u koži dajući joj čvrstinu, jedrinu i hidrantnost. Nažalost, sa godinama ona se troši, a ne obnavlja se, koža lica stari i stvaraju se bore.
Fileri su zajedničko ime za preparate koji se koriste za popunjavanje bora, modeliranje lica, uvećanje usana i podmlađivanje kože lica, vrata, dekoltea i šaka. Hijaluronski fileri se sastoje od čiste kristalne hijaluronske kiseline, koja se u obliku gela ubrizgava u kožu. Filerom se popunjava volumen kožnog nabora, tako bore potpuno nestaju. Suština tretmana filerima je da nadoknadi količinu hijaluronske kiseline koja tokom procesa starenja nestaje. Hijaluronska kiselina je bezbedna i prirodna supstanca.
Hijaluronski fileri su najbolje rešenje za one koji žele da uklone fine linije ili duboke bore sa lica, ublaže ožiljke, a ne žele da se podvrgnu hirurškom lečenju.
Tretman je jednostavan, bezbedan i bezbolan, traje od 10-30 minuta. Rezultati se vide odmah nakon tretmana. Postiže se efekat zategnutosti, jedrine i hidratacije. Koža postaje glatka, vraća se mladalačka struktura lica. Efekat hijaluronskih filera ima ograničen rok trajanja i kreće se od 6 meseci do godinu dana.
Postoji mogućnost da neki pacijenti imaju nelagodan osećaj na mestu uboda, što traje par dana nakon punjenja bora. Nakon tretmana može da se pojavi crvenilo ili blagi otok, koji će trajati manje od 7 dana. Dok traje crvenilo i otok treba izbegavati sunčanje i izlaganje jako hladnom vazduhu.

MEZOTERAPIJA LICA

Mezoterapija lica je tretman izbora za osvežavanje, podmlađivanje, hidrataciju i zatezanje kože lica, vrata i dekoltea. Podrazumeva ubrizgavanje malih doza aktivnih koktela, sastavljenih od prirodnih ekstrakata vitaminskih kompleksa, aminokiselina, lipolitika u srednji sloj kože i potkožno tkivo tankim iglicama. Na taj način se podstiču ćelije na regeneraciju i proizvodnju elastina i kolagena.
Mezoterapijom se mogu rešiti različiti dermatološki problemi: ublažavanje i prevencija bora, podizanje tonusa kože, rozacea, akne, hidratacija, tamni kolutovi ispod očiju, rešavanje problema fleka i pigmentacionih mrlja na koži, ali je najčešće primena u prevenciji i borbi protiv starenja kože i bora.
Radi se serija jednom nedeljno u 2-6 tretmana. Sa tretmanom mezoterapije se može početi od 30-te godine života u cilju prevencije nastanka bora. Moguće nuspojave mogu biti: osećaj toplote koji može trajati 15-20 minuta; sitne modrice u predelu uboda koje prolaze za 1-5 dana (ovo može varirati kod nekih pacijenata); bolnost koja može da se javi kod nekih pacijenata - prolazi za 1 do 2 dana.

HEMIJSKI PILING

Hemijski piling je efikasna metoda podmlađivanja kože i lečenja nekih kožnih bolesti koje predstavljaju estetski i zdravstveni problem. Predstavlja medicinski tretman u toku kojeg obučeni lekar na kožu nanosi rastvore određenih kiselina sa ciljem uklanjanja oštećenog sloja kože. Ovaj postupak omogućava obnavljanje uklonjenog sloja novim i zdravijim slojem kože. Zimski period je idealan za hemijske pilinge zbog manjeg izlaganja sunčevoj svetlosti.
Hemijski pilinzi su efikasna metoda kod pigmentacija na koži (mrkih mrlja) izazvanih suncem ili drugim faktorima, akni i crnih komedona (mitisera), finih bora, ožiljaka nastalih nakon akni ili grube kože nastale usled oštećenja suncem ili zbog starosti. Postoje tri vrste hemijskih pilinga: površinski, srednje duboki i duboki. Zavisno od dubine oštećenja kože, na osnovu starosne dobi pacijenta, tipa kože i promena na koži, određuje se odgovarajući hemijski piling.
Piling izazivaja blaže ili jače perutanje kože, pa je neophodna primena emolijentnih kremova tokom dana da bi se ubrzala reepitelizacija kože.
Lifting lica hemijskim pilingom je neinvazivna i neoperativna metoda. Koža postaje zategnuta, glatka i sjajna, a efekat je dugotrajan. Postupak traje od 10-15 min i odmah je moguće naneti kremu za negu i šminku. Tokom tretmana se javlja slabo peckanje i osećaj mravinjanja. Nakon tretmana koža može blago pocrveneti ili biti različito prebojena. Ovi propratni efekti prolaze za jedan do dva sata. Nema kasnijih neželjenih efekata. Broj tretmana zavisi od tipa i težine oštećenja kože, odnosno stanja kože koja se tretira. Nekad je dovoljan samo jedan tretman, ali je najčešće neophodno od 3 do 6 ponavljanja za dobijanje maksimalnog efekta.
AQUALYX
AQUALYX - INTRALIPOTERAPIJA – NEHIRURŠKI METOD TRETIRANJA LOKALNE GOJAZNOSTI
Intralipoterapija je medicinski metod gde se ubrizgavanjem određenog mikro-želatinoznog, tečnog i potpuno resorptivnog rastvora postiže razgrađivanje masnog tkiva u određenim zonama tela. Predstavlja nehirurški tretman lokalne gojaznosti i rigidan protokol uz upotrebu specijalnih igala, bez prethodne primene lokalne anestezije, jer je tretman praktično bezbolan. Tretmani se sprovode samo od strane lekara koji su specijalno obučeni za ovu proceduru.
Saznaj više +

AQUALYX je najnovija generacija preparata za tretman lokalizovanih masnih naslaga injekcionim putem. Tvorac je Prof. Motoles koji je posle intenzivnog i dugogodišnjeg istraživanja 2002. godine izumeo preparat koji je siguran i bezbedan, a može da konkuriše hirurškom odstranjenju masnog tkiva - odnosno liposukciji. AQUALYX je jedini preparat na svetu koji je klinički ispitan i registrovan za redukciju lokalizovanih masnih naslaga sa CE sertifikatom za korišćenje u zemljama Evropske unije, registrovan u našoj zemlji a unosi se posebnom tehnikom tzv. intralipoterapijom

Tretman strija

Strije na koži nastaju used naglog širenja i istezanja kože. Najčešće nastaju usled gojenja, pri čemu se koža rasteže i prati promene koje nam dolaze izunutra. Takođe mogu nastati u toku trudnoće, brzog rasta u pubertetu ili kod bodi bildera zbog preteranog vežbanja. U nastanku strija veliku ulogu igra i nasledni faktor, predispozicija (npr. pojava u prethodnoj trudnoći), kao i kvalitet i stanje kože. Strije se mogu javiti na bilo kom delu tela, najčešće su to butine, stomak, grudi, ruke ili leđa i češće se javljaju kod ženskog pola. Novonastale, sveže strije su nepravilne linije crvene do ljubičaste boje, a što su starije.
Saznaj više +
Tretman strija

Medicinski tretman u lečenju akni

Medicinski tretman u lečenju akni
"Estetska medicina danas nudi niz tretmana koji mogu dovesti do potpunog uklanjanja akni. Pored specijalnih pilinga sa acetil sirćetnom kiselinom i adekvatne kućne nege u poliklinici se propisuje odgovarajuća dijeta i sprovodi proces autoimunizacije što otklanja potrebu za antibiotskom terapijom."

EPILACIJA

Trajna epilacija-fotoepilacija podrazumeva značajno smanjenje broja tretiranih dlaka. Trajnost gubitka dlake zavisi od tipa dlake, vrste lasera, varira od osobe do osobe i ne može se u potpunosti predvideti. Posle svakog tretmana postiže se TRAJNI gubitak 15-20% dlaka sa tretiranog područja pa je najčešće potrebno 6-8 tretmana za KOMPLETNO otklanjanje dlačica. Efikasna je u svim regijama kako kod žena tako i kod muškaraca i potpuno bezbolna. Vremenski razmak između tetmana zavisi od lokalizacije tretiranog područja.
epilacija

TRETMANI TELA

1. KAVITACIJA Kavitacija je potpuno bezbolna metoda, koja na određenoj frekvenci ultrazvuka uništava masne ćelije tj. dolazi do lipolize. Primenjuje se u tretiranju celulita i lokalizovanog masnog tkiva. Energija ultrazvučnog talasa se tokom tretmana koncentriše na tačno određenu dubinu u tkivu, što osigurava selektivno razbijanje masnih ćelija pri čemu površina kože, mišići, nervi i tetive ostaju netaknuti.
Kavitacija se primenjuje za:
KAVITACIJA
2. VAKUMSKA KAVITACIJA je neinvazivan i bezbolan tretman koji ujedinjuje efekt vakuma i kavitacije, omogućava brzo, sigurno i delotvorno uklanjanje lokalnih masnih naslaga i oblikovanje tela bez dugotrajnog oporavka, otoka i alergija. Rezultati kavitacije vidljivi su već nakon prvog tretmana (1 do 4 cm u obimu), a daljnim tretmanima se rezultati dodatno popravljaju. Efekat kavitacije je dugotrajan i njom je moguće ukloniti najnepristupačnije masne naslage, pa čak i one skrivene među mišićnim vlaknima.
VAKUMSKA KAVITACIJA
3. RADIOTALASNI LIFTING Radiotalasno podmlađivanje je najefikasniji nehirurški tretman za zatezanje lica i tela. Postupak je jednostavan, bezbolan i potpuno bezbedan. Radiotalasi svojim toplotnim efektom izazivaju sintezu novog kolagena i elastina, što dovodi do momentalnog zatezanja kože. Efekat liftinga vidi se odmah nakon prvog tretmana i predstavlja tretman izbora za zatezanje kože lica, vrata, dekoltea, podbratka, stomaka, butina, ruku.
RADIOTALASNI LIFTING