Naši proizvodi precizno definisanog sastava postoje u različitim oblicima:
Gotovi proizvod i kao sto su Protekal kobasice,viršle,pašteta, salataod tunjevine, čipsevi idruge grickalice,čokoladice, keksići i šejkovi. Kao takvi su pripremljeni za konzumiranje i uz ovakav obrok možete pripremiti svežu salatu ili termički obrađeno povrće koje se može začiniti sirćetom i uljem.
Velika većina naših obroka se nalazi u prahu. Posebnim tehnološkim procesom je izdvojen protein od šećera i masti iz sirovina kao sto su grašak, mleko ili soja,i kao takav je lako svarljiv, iskoristiv i jednostavan za pripremu. Nakon mešanja sa određenom količinom vode sobne temperature u šejkeru takvi obroci su već spremni za konzumiranje.
Ako se radi o supama ili toplim napicima koristi se već zagrejana voda ili rastvorenu mešavinu možemo staviti u mikrotalasnu pećnicu i zagrejati do željene temperature.
Kod omleta ili palačink i u šejkeru dobijenu masu pečemo na tiganju sa vrlo malom količinom ulja.
Protekal proizvodi su prilagođeni savremenom zaposlenom čoveku koji nema vremena za komplikovana spremanja obroka. Po ukusu podsećaju na omiljena jela te kao takvi olakšavaju pacijentu prolazak kroz samu dijetu.
U jednoj kutiji se nalazi 7 istih Protekal obroka ili 7 različitih obroka u mix varijantama koje su takođe na raspolaganju sa ciljem da se pacijenti upoznaju sa različitim ukusima i prema sopstvenom izboru naprave odabir jela.