Proteinska dijeta
Dijeta iz tri etape

Proteinska dijeta je proizašla iz doktorske disertacije profesora Džordža Blekburna, koju je 1971. godine odbranio na Univerzitetu Harvard i koju je dve godine kasnije Ministarstvo zdravlja Kanade uvrstilo u zvanične metode lečenja gojaznosti. Od tada do danas, oko 30 miliona pacijenata je lečeno ovom dijetom u Kanadi, SAD i Evropi.

SAZNAJ VIŠE

Dečija dijeta
Zašto se javlja gojaznost kod dece

Gojaznost kod dece se najčešće javlja kao posledica loših navika u ishrani kao što su: neredovna ishrana, preobilni obroci, konzumiranje brze hrane, belog brašna, slatkiša, bez adekvatnog unosa voća i povrća, ali i usled nedostatka fizičke aktivnosti i sedenternog načina života.

SAZNAJ VIŠE

Vi ste dijabetičar tipa 2
I želite da smršate

Šećerna bolest ili dijabetes je hronični sistemski poremećaj metabolizma, koji se karakteriše hiperglikemijom tj. povišenim nivoom glukoze u krvi. Veliki udeo u nastanku dijabetesa imaju nepravilne navike u ishrani, stil života, stres, genetska predispozicija i drugi.

SAZNAJ VIŠE

Porodični paket
U borbi protiv gojaznosti napravili smo još jedan korak

Nepravilne navike u ishrani, u najvećem broju slučajeva vode u gojaznost. Te navike najčešće usvajaju svi naši ukućani, pa stoga imamo veliki broj gojaznih porodica. Protekal je odlučio da u borbi protiv gojaznosti napravi još jedan korak. Porodični paket Vam omogućava da dolaskom na prvi pregled povedete još jednog člana porodice koji će pregled dobiti gratis.

SAZNAJ VIŠE